Baotian 35 taun fokus ing pangaturan dhewe furnitur

Kulit vs sofa kain

Wong asring mikir pitakon kasebut nalika tuku sofa anyar kanggo omah sampeyan, gaya sing luwih apik, bahan apa tahan suwe, sofa kulit utawa kain sing luwih apik? Sejatine, ana akeh faktor sing kudu dipikirake manawa anggaran kasebut, panglipur, gaya, lsp sawise iku salah sawijining bagean sing paling penting ing urip sampeyan. Ing babagan sofa kulit vs kain, bakal ditemtokake dening cara sampeyan urip lan apa sing bakal sampeyan lakoni. Mula saka iku, kita dhaptar poin ing ngisor iki kanggo ngrujuk kanggo tuku sofa sing ideal kanggo omah sampeyan.

 

Apa sing kudu dipikirake nalika tuku sofa kulit lan kain

 

Penake

Yen nyenengake, luwih subyektif adhedhasar perasaan pribadi. Mula apa sing sampeyan tindakake mung takon dhewe, sing siji rasane luwih apik ing awak sampeyan?

Sing koyo umume yaiku kain sing luwih kepenak dibanding kulit sing luwih alus, luwih luwes, lan kurang responden suhu kanggo kahanan ruangan. Nanging gumantung karo bahan materi lan sistem dhukungan uga. Umume, sofa kain luwih ambegan tinimbang sofa kulit. Sanajan sampeyan lungguh suwe, bokonge kurang panas, lembab lan kembung, sing nggawe wong rumangsa luwih nyaman lan nyuda iritasi. Nanging, siji prekara kudu dirawat, manawa sawetara kain sing luwih murah bakal longgar lan nggawe bantal ing bantal.

Dene sofa kulit, asring dipengaruhi cuaca. Ing mangsa adhem, sofa kulit bisa dadi adhem banget utawa ora bisa dilelehake, nanging anggere sampeyan njupuk kemul bakal dadi panas nganti cedhak karo suhu awak manungsa. Ing mangsa panas, sanajan sampeyan ora nginstal AC, sofa kulit luwih adhem tinimbang kain sing nyebabake sampeyan kringet lan tetep ing kulit. Mesthi wae, disaranake nginstal kahanan sing ngontrol iklim, sing nggawa luwih nyenengake nalika cuaca panas.

Anggaran

Ing debat biaya kanggo kulit vs.. sofa kain, yen kekarone padha gayane, digawe kanthi bingkai kualitas sing padha, kulit luwih larang umume.

Aku nggoleki sofa kulit lan kain ing Wayfair, asil sadurunge nuduhake bedane. Kulit kasebut luwih dhuwur tinimbang kain. Nanging, uga ana sawetara kain mewah sing digawe dening desainer terkenal sing ngluwihi biaya saka sofa kulit kasebut. Uga ana sawetara sofa kulit tingkat sing luwih murah tinimbang kain yen sampeyan ora nimbang-nimbang kenyamanan lan tampilan. Regane biasane nuduhake kualitas lan umur umure sofa, dadi ora ana sangsi manawa kulit luwih dawa tinimbang kain yen ora rusak ing dompet.

Mula, sing pertama sing kudu dipikirake yaiku anggaran, banjur dekorasi omah, struktur kulawarga. Luwih irit milih sofa kain sing bisa ngirit setengah biaya. Sofa kulit luwih cocog kanggo tuku individu sing duwe kahanan finansial utawa kamar resepsi. Nalika sofa kain luwih cocog kanggo kulawarga akeh, apa ana macem-macem gaya utawa rega sing fleksibel.

 

Gaya

Sofa kain lan kulit duwe gaya pola lan warna sing luwih akeh kanggo milih, sing kudu dicocogake karo kabeh ruangan.

Umume, kursi kain nyedhiyakake pilihan liyane tinimbang kulit amarga pola pola sing ngelu dhewe, warna-warna, wujud, lan teknik upholsteri. Yen mung mikirake nyelehake sofa kain nalika dekorasi omah ora ana sing kudu dirawat, amarga sampeyan bisa ngerteni gaya lan warna kanggo ketemu karo ruangan kasebut. Wis dadi pilihan pertama kanggo umume wong, diwakili dening sofa kain Amerika utama sing migunani saka struktur sing ketat, bahan canggih, desain ilmiah, kreatifitas sing elegan lan kenyamanan sing jembar.

Kosok baline, sawetara dekorasi omah bisa cocog karo sofa kulit sing berkualitas tinggi. Yen ora pas kanggo kamar, pengaruh sing canggih bisa dikirim. Mesthi yen dicocogake kanthi apik bisa nampilake keanggunan sing unik ing ruangan sing angel diduplikasi ing kain. Kulit sing paling umum yaiku gaya chesterfield sing tradisional banget. Nanging, minangka aturan, sofa kulit biasane luwih trendi tinimbang kanca kain. Yen sampeyan luwih seneng nduwe tampilan kontemporer utawa modern, cenderung katon luwih ramping lan luwih dhuwur tinimbang umume sofa kain.

Apa sofa kulit utawa kain kabeh duwe elegan lan canggih ing omah sampeyan, kamar sampeyan, kamar panedhaan sampeyan, utawa kamar santai. Mula saka iku, iku cocog karo pilihan pribadi. Apa sampeyan pengin sofa dadi elemen desain utama ing ruang tamu? Gaya dekorasi sing luwih disenengi, modern utawa modern? Apa sampeyan ngarep-arep dadi omah sing luwih gampang?? Iku kabeh sing bakal dipikirake nalika milih sofa.

 

Pangopènan

Kejaba penake, biaya lan gaya, pangopènan bisa uga dadi faktor utama kanggo ragu-ragu. Kulit gampang banget diresiki lan regane luwih murah, kamangka kain kudu di busi lan diresiki kanthi rutin. Sofa kulit bisa tahan puluhan taun yen dirawat kanthi bener. Nanging, nalika kudu dikondisi kanthi konsisten kanggo nyegah retak lan pisah.

Amarga fitur anti banyu, apa sing sampeyan lakoni yaiku kebasahan andhuk ing banyu sing resik, gulung banjur gosok ing ndhuwur sofa. Nanging, yen kanggo pangopènan jangka panjang, mbutuhake lenga lan lilin khusus. Kajaba iku, yen sofa kulit wis rusak kanthi fisik, tutup njaba ora bisa diganti, sing luwih angel ditangani. Kajaba iku, sawetara kewan kaya kucing digunakake kanggo nyakar sofa. Yen ana karusakan, bungkus set sofa utawa tuku dolanan supaya kucing ora ngganggu. Perlu dielingake manawa sofa kulit rada angel dijaga lan goresan angel didandani, dadi yen sampeyan duwe anak utawa ingon-ingon ing omah, sofa kain luwih cocog.

Minangka kanggo kain, luwih gampang lan gampang dijaga. Umume set sofa kain bisa dicopot lan dicuci. Yen sampeyan mikir manawa masalah kanggo ngatasi pelapis reged iki, sampeyan bisa nyopot lan ngirim menyang pembersih garing. Yen kuwatir panas, pasno tikar nalika musim panas lan ganti nganggo bantalan anget ing mangsa adhem. Nanging, kursi kain arep di pil lan nganggo luwih tipis kanthi asring dienggo, mula milih sofa sing berkualitas bisa nyuda resiko.

 

Materi

Sofa kain umume digawe saka sutra, satin, rami, corduroy lan bahan tahan nyandhang liyane. Per duwe fitur dhewe. Sofa kain sutra lan satin nyedhiyakake keanggunan lan kemewahan, menehi wong perasaan sing apik banget. Nanging, sofa hemp lan corduroy katon luwih abot lan klasik, lan kayane bentuk gaya alami lan sederhana.

Pilihan kanggo bahan sofa kulit gedhe, uga. Kulit sing beda ngasilake efek sing beda-beda. Fitur sofa kulit fokus ing, elastisitas alami, kateguhan kulit sapi, lumahing alus, fastness warna dhuwur, elastisitas sing apik, permeabilitas udhara, lan kekuatan mekanik sing dhuwur. Sing paling apik yaiku kekuatan luh sing dhuwur lan kekuatan tarik sing nambah umure sofa kulit. Dheweke asring dipérang dadi rong jinis, kulit tipis utawa kenthel. Desain sofa kulit sing lancip kanggo gaya sing sederhana lan cerah.

Sofa kulit kualitas tinggi alus kanggo disentuh, kepenak lungguh, anget ing mangsa adhem lan adhem ing mangsa panas. Amarga tekstur sing luwih apik, regane luwih larang tinimbang kain. Ana macem-macem jinis sofa kain sing kabeh menehi perasaan beda marang wong liya. Sofa sing digawe saka kain sutra mesthi menehi rasa mulya marang masarakat, lan sofa sing digawe saka rami luwih gampang. Saka sudut pandang materi, sofa kulit luwih awet.

 

Keamanan

Ana kasunyatan manawa kita asring ora nggatekake manawa sofa kulit pancen hypoallergenic. Yen ana wong sing alergi lingkungan, mula iki bisa dadi ora ana guna apa uga sofa. Beda karo sofa kain, sofa kulit njebak tungau debu sing luwih sithik, dander pet, lan alergen liyane, sing bisa nyebabake alergi. Dadi, mbandhingake karo sofa kain sing disedhiyakake amben sing anget kanggo sofa kulit sing ora enak lan jelas kulit minangka pilihan sing luwih apik. Mesthi wae, ora mokal supaya sofa kain bebas saka alergen, nanging butuh biaya luwih akeh wektu lan butuh usaha luwih akeh tinimbang kursi kulit kanthi dawa

 

Kulawarga

Mangkene sawetara pitakon sing bisa ditakonake nalika tuku kain utawa sofa kulit:

Apa sampeyan duwe ingon-ingon? Apa kewan ingon-ingon sampeyan bayi? Umume nyaranake kain kanggo pamilik ingon-ingon amarga bisa ngeruk kulit sing larang karo nyusup. Nanging, yen sampeyan pelatih sing pinter babagan kewan ingon, banjur kalorone apik.

Apa sampeyan duwe anak? Apa dheweke gampang kecelakaan ing kabeh garis? Apa dheweke asring dolanan ing sofa? Yen kabeh ya, dipercaya kula, kulit bisa uga luwih suwe dibandhingake karo kain. Nalika meh ora bisa ngindhari tirani bocah cilik, rencana kontrol karusakan perlu.

Sofa sampeyan bakal dadi kanca jangka panjang sing kudu nggambarake gaya sampeyan sing ganti lan ngatur kebutuhan santai. Sanajan milih kain vs.. sofa kulit (utawa kosok balene) bisa uga katon minangka pilihan estetis, bakal mengaruhi umur dawa ing omah. Apike, kita isih duwe akeh pilihan.

 

 

Cara mriksa nalika tuku sofa kulit lan kain

 

1. Priksa kain pelapis njaba sing kudu cukup nyenyet. Priksa manawa ora ana kisut lan lipatan sing ora dikarepake kanggo pengaruhe tampilan.

2. Lumahing lapisan sofa kudu rata, tanpa pancing, paku sing njedhul, utawa staples, sing bakal nglarani wong lan sandhangan suwek.

3. Yen sampeyan nutul pigura logam utawa kayu, isih ngrasakake sudut sing ana sing tegese tutup lapisan gampang dipakai ing wektu sing cendhak, apamaneh cedhak posisi lungguh.

4. Mirsani apa pola kasebut cocog kanthi bener, lan jahitan sing digunakake kanggo dekorasi dipasang kanthi merata.

5. Bantal ora kudu dilereni ing sisih ngarep kursi. Sambungan kudu sempit ing antarane bantal, armrests, mundur, lan sofa.

6. Priksa manawa sikil lan sikil sofa stabil, lumahing kayu alus. Bantal kudu dhukungan sing cukup lan selaras karo mburi sofa.

7. Kulit sofa asring duwe penyimpangan chromatic sing durung jelas, malah reregetan cilik, mula priksa warna kulit ing saben papan.

 

Kain Upholstery lan Jinis Kulit

 

Umume konsumen bisa uga ora ngerti jinis kain kain pelapis kulit lan kulit sing uga bisa mbantu milih kain utawa kulit kasebut. Jinis kain kain pelapis yaiku serat alami utawa serat sing digawe manungsa. Mangkene ringkes babagan serat tekstil sing bakal ditemokake nalika ngadhepi pilihan kain sing beda-beda.

 

Serat alami

 

Serat alami minangka bahan filamen terus-terusan sing asale saka tanduran utawa kewan. Dheweke cenderung alus, ayu kanggo dekorasi lan nyenengake, kepenak disentuh. Ana papat serat alami kaya fitur ing ngisor iki.

 

FABRIC

 

WOL

Tetep panas lan anget; Awet, bobote tinimbang tekstil liyane; Kerut lan tahan noda; Nganggo warna kanthi gampang, tahan luntur; Antibakteri, nulak ambu

 

SILIK

Lumahing alus, alus nanging ora lunyu; Perawatan kulit lan rambut amarga albumen mRNA alami; Pewarna lan cetakan kanthi apik; Lemah amarga kringet, srengenge, sabun; Nolak lemah, jamur, lan ngengat; Perlu perawatan khusus, reresik garing

COTTON

Nyaman lan napas; Serat alami ora ana bahan kimia.; Hypoallergenic lan ora ngganggu kulit.; Dianyari lan biodegradable.; Ngumbah mesin.; Rawan nyuda lan kisut asring.; Serat alami rusak luwih cepet

 

LINEN

Serat alami kanthi polusi lingkungan sing luwih murah; Pabrik-intensif kanggo Pabrik; Lumrahe, serangga ngusir; Nyerep kelembapan kanthi apik - nganti 20% saka bobote dhewe; Keren banget lan seger ing cuaca panas lan lembab; Hypoallergenic, pas kanggo kulit sensitif utawa alergi; Kena pengaruh jamur lan kringet; Angel kanggo mbusak lipatan

Manungsa damel serat

Serat buatan manungsa sintetis digawe dening manungsa liwat sintesis kimia, beda karo serat alami sing asale langsung saka organisme urip. Dheweke kalebu nilon, poliester, akrilik, vinil poliolefin, lsp. Ing ngisor iki fitur saka jinis serat gaweyan manungsa.

 

POLYESTER

Nolak mulet lan nyusut; Bisa dicuci utawa garing-dibersihake; Perawatan gampang amarga bisa nolak kerut, luntur; Tahan bahan kimia sing paling akeh; Ora bakal jamur utawa nyedhot banyu; Masalah statis lan piling; Noda minyak angel dicopot; Non-lingkungan-loropaken

 

POLYPROPYLENE (OLEFIN)

Diprodhuksi saka lebur pelet plastik, gampang banget diobong; Kekuwatan tarik dhuwur; Awet, tahan kanggo pewarnaan; Akeh lan tutup sing apik; Ngemu warna ; Properti ikatan sing kurang apik, angel dicet; Bahan bisa nuduhake kerusakan

 

AKRILIK

Entheng, alus, lan anget, tangan kaya wulu; Bisa nirokake serat liyane, kayata katun; Werna kanggo warna sing padhang; Non-alergi; Nolak moths, lenga, bahan kimia, suryo srengenge; Narik kelembapan saka awak lan bisa dicuci; Panandhang masalah pil lan abrasi

 

NYLON

Kuwat nanging bobote kurang saka serat liyane sing umume digunakake; Bahan sing paling dawa ; Nyerep lembab banget, ambegan; Tahan tahan abrasi, cetakan, jamur lan kerut; Gampang dicuci, lan tahan kanggo tumpahan minyak.; Pengaruh suryo srengenge lan, kuning karo umur; Resistensi minyak lan bahan kimia; titik kobong lan leleh kurang

 

RAYON leather fabric

Selulosa sing direnovasi

Pewarna gampang lan ngasilake warna sing jelas

Dikenalake meh padha karo sutra, wulu wulu, utawa katun

Gamelan, awet lan murah

Ora ana masalah statis utawa pil

Kerep digunakake ing campuran

Kerut kanthi gampang kajaba yen dirawat dicuci

Rawan nyedhot kelembapan, minyak awak, lan banyu

 

Beludru

Aksesoris konduktif digunakake ing mangsa adhem

Kinerja anti banyu sing apik

Campuran kanthi gaya dekorasi sing beda-beda

Alus lan katon mewah

Cepet rusak nganggo panggunaan

Nyerep bledug banget

 

Kulit lan kain sofa - campuran sing sampurna kanggo gaya apa wae

Sanajan menehi saran akeh, Aku kira ana wong sing isih ragu-ragu arep milih kulit utawa kain sing endi sing luwih apik. Ing kene, kita bakal nuduhake ide liyane sing apik ing kamar lan nyampur sofa kulit lan kain sing apik sing cocog karo interior sampeyan kanthi cara sing apik banget.

Sofa kulit lan kain dicampur ing interior pedesaan lan Mediterania, mujudake tekstur sing sugih lan alus, warna netral sing nyenengake lan rasa anget. Sofa kulit minangka jinis perabotan klasik sing mesthi ana gandhengane karo kemewahan lan barang-barang antik. Kain pelapis kain, ing tangan liyane, menehi kenyamanan umum, anget lan krasa omah. Sawise dicampur dadi interior pedesaan, pelapis sofa kulit lan kain bakal nampilake tampilan sing ngundang tamu sing dikunjungi. Bantal empuk kanthi nada sing lembut yaiku tambahan sing apik ing sofa. Pola kembang lan hiasan saka sofa ngeculake daya tarik sing apik kanggo dekorasi interior. Bayangake, sampeyan lagi lungguh ing sadhuwure geni lan nikmati kresek kayu lan tari geni. Apa luwih becik lan tentrem batin sing apik?

Kulit lan kain sofa, sanajan wis khas kanggo desain tradisional, kita wis nemokake posisi sing cocog ing interior modern. Garis vertikal lan horisontal, warna sing cocog lan kontras nyorot desain modern sing unik, yaiku sesanti biasane saka sofa kontemporer. Palet warna fokus ing ireng klasik, putih murni, biru laut, utawa kombinasi blok warna kasebut, uga warna abu-abu trendi. Werna abu-abu katon padha karo ireng utawa putih. Campuran kulit lan kain nyedhiyakake kenyamanan lan gaya sing ora biasa nanging babar pisan ora aneh. Sofa bagean utawa sofa sudhut sing apik minangka papan kanggo tamu lan kulawarga, sing gampang dicampur ing interior kontemporer lan minimalis. Bantal hias biasane duwe siji warna dhasar utawa sawetara warna ing siji warna tanpa pola dekorasi. Sofa kulit lan kain kanthi desain modern tegese dadi inti ing ruangan lan potongan obrolan. Konfigurasi modular nyedhiyakake keluwesan kanggo nyusun ulang papan miturut kebutuhan lan pilihan sampeyan.

 

Kesimpulan

Sofa minangka papan sing penting ing kabeh ruangan yen sampeyan kuwatir, swasana kesel lan ala. Iki minangka kedadeyan sing nyenengake lan nyenengake saben dina. Aku percaya manawa angel milih sofa kulit utawa kain ing ewu model. Nanging, jawabane ora yakin sing endi sing luwih apik lan sampeyan lan kulawarga sampeyan tanggung jawab. Anggere nyukupi sarat lan adaptif kanggo dekorasi omah, sing bakal dadi pilihan sing apik.

 


Article Artikel sadurunge

Jinis sofa

Artikel sabanjure →

Kauntungan saka Tempat Tidur Multifungsi Modern


 

Tags:
Wektu kirim: 2020-11-27
ON
GARIS
INGKIR SAIKI