Baotian 35 годините се фокусираат на прилагодување на мебелот

За посебното место на хотелски мебел

Во моментов, повеќето хотелски мебел се изменуваат по мебел. In China, Распоредот и поставувањето на мебелот се многу специфични. Обично е корисно за корисничкото искуство, истовремено земајќи го предвид влијанието на Фенг Шуи. Follow me to introduce to you all the places that need to pay attention to furniture placement.

 

Three places you should take care of

 

First, the placement of the bed

In the furnishings of the hotel, положбата на креветот е особено важна. Дури и креветот е протагонист во хотелската соба. Откако ја отвори вратата од собата и го спушти куферот, the first object of attention is the bed that may firstly draw the concerns of many travelers. Постојат многу мерки на претпазливост за поставување на креветот во хотелскиот мебел. Најпрво, положбата на креветот треба да се избегнува што е можно повеќе наспроти вратата. According to Chinese Feng Shui, мебел и жива ограда од врата немаат среќа. Во исто време, употребата на огледала е неопходна во хотелскиот мебел. Во однос на природата на петте елементи на Фенг Шуи, огледалото е кревко, за време на поставувањето, не се соочувајте со креветот, особено кога светлината од огледалото се рефлектира на креветот среде ноќ, не е погодно за одмор.

 

Второ, the placement of the sofa

In the rest process, троседот зазема важна улога, а троседот е стандард за квалитет на хотелски одмор. На navy blue corner sofa hair placement is also very particular, особено положбата на софата. It is recommended that the hotel should rely on the back when placing the sofa so that it will have a sense of security during use. Обидете се да избегнете поставување на софата под директно светло, во спротивно, it will cause people to feel dizzy and not conducive to rest. Во исто време, троседот не треба да се поставува на портата колку што е можно. Flowе има поголем проток на воздух надвор од портата Фенгшуи, што ќе има лошо влијание врз богатството на луѓето.

 

Трето, the placement of the wardrobe

The wardrobe is a decoration of hotel furniture, and also as an auxiliary object. Всушност, the placement of the wardrobe is also very particular. Many hotels will put the wardrobe close to the door when placing it. In addition to not targeting the door, the wardrobe needs to be placed against the wall. In Feng Shui Above, if the wardrobe is vacant, it means that the owner has no fixed place. The positional relationship between the closet and the wall is also very clever. There is a certain distance between the two types of furniture so that they will not interfere with each other and will be more convenient to use. You can also place some plants next to the closet to increase your fortune.

 

We are the производител на софа кревет you have been looking for. Any interest pls check out the online store

Luxary hotel room


Време на објавување: 2020-07-30
НА
ЛИНИЈА
ПРАВДА СЕГА