Baotian 35 годините се фокусираат на прилагодување на мебелот

Чистење на софа од ткаенина

Ткаенина софа е софа направена со крпа како главен материјал по одредена обработка. Според материјалот, таа е поделена на чиста ткаенина и тросена комбинирана софа. Ткаенини софи се популарни меѓу луѓето за нивната мода, економија, и употреба. Тие се едни од најчесто користените мебел во хотелскиот мебел. Тоа е исто така прв избор за мебел за дома. Со цел да се одржи ткаенината троседот чиста и трајна светла, мора да го чистиме и одржуваме често.

1. Правосмукалка еднаш неделно, и прашина остатокот од троседот, потпирач за грб и пукнатини. Ако немате правосмукалка, може да го избришете и со крпа

2. Може да се избере специјален детергент кој содржи средство за заштита од измазнување за чистење на софата еднаш годишно, но потоа детергентот мора темелно да се измие, во спротивно, веројатно ќе биде обоено со нечистотија.

3. Ако сокот случајно се залепи на современ аголен тросед, можете да го измешате со малку сода бикарбона и вода, и потоа избришете го со крпа за да ги отстраните дамките.

4. Ткаенинскиот тросед со обвивка генерално може да се исчисти. Меѓу нив, еластичната обвивка не е отпорна на перење во машината за перење дома, а поголемата памучна или постелнина покривка може да се однесе во продавницата за перење алишта.

Како производител на софа кревет, има многу стилови за избор. Дојдете да контактирате со нас за совршен мебел за софа!


Време на објавување: 2020-07-23
НА
ЛИНИЈА
ПРАВДА СЕГА