Baotian 35 годините се фокусираат на прилагодување на мебелот

Одржување душек

Постојат пет правила за одржување на душекот. Се надевам дека ќе ви помогне да потрошите помалку време за да влезете во добра ноќ, а не да ве мачи прашина, микроб, итн

 

ПРАВИЛО 1: Air your mattress every day

Every night, секој од нас губи околу половина литар вода додека спиеме, што создава привлечна средина за грини за прашина и може да доведе до формирање дамки. Отворете прозорец пред да удрите во сеното, што исто така ќе помогне во регулирање на влажноста во вашата спална соба што грините ги сметаат за толку привлечни.

 

ПРАВИЛО 2: Измијте постелнина неделно - барем!

Обесхрабрувајте грини од прашина да престојуваат во вашиот душек со менување на чаршафи и капаци на капаци барем еднаш неделно и миење на минимална температура од 60 ° C.

Користете заштитник за душеци што се перат во машина за да спречите потење или други телесни течности да дојдат во контакт со вашиот душек. Измијте го еднаш на секои два месеци на највисока температура препорачана на етикетата за нега.

 

ПРАВИЛО 3: Vacuum your mattress regularly

Unpalatable as this may be, секоја година губиме скоро половина кг мртви клетки на кожата, а дел од ова ќе заврши во нашите душеци.

Повторно, ова може да дејствува како магнет за грини за прашина. Чувајте ги прашината и мртвите клетки на кожата настрана со правосмукалка на вашиот душек еднаш месечно на амбиент за слаба вшмукување, користејќи го додатокот за тапацир на вашата правосмукалка.

Цевководи по рабовите на вашиот душек може да поттикне насобирање прашина и мртви клетки на кожата, како што може копче, затоа, посветете им посебно внимание на овие области.

 

ПРАВИЛО 4: Check if you should turn your mattress80°

Check if you should turn your mattress80° and flip weekly for three months after you buy them, потоа еднаш на секои три или четири месеци. Да ви помогне да запомните кога да го превртите или ротирате душекот, напишете потсетник на вашиот календар или поставете известување на вашиот телефон.

 

ПРАВИЛО 5: Act fast on spills and stains

As with most stains, колку подолго оставате дамки од душеци, толку потешко ќе се сменат.

Стојте го душекот нагоре пред да се справите со нив, потоа сунѓерувајте го обоениот дел со ладна вода, внимавајќи да не се премокри.

Blot with a dry cloth, then spot-treat with a stain remover designed for use on carpet or upholstery. Rinse with fresh, cold water, then blot dry.

If the stained area smells unpleasant, add a few drops of disinfectant to the water you use to rinse the stain.

Pay attention that overspend detergent would affect the life of the mattress and the warranty.

The above is our suggestions on mattress maintenance. Learn these tips, which makes you live in the clean, tide room.

 

 


← Претходна статија

Воведување и предности на електричен тросед

Следна статија

Совети за купување софа


 

 

Ознаки: ,
Време на објавување: 2020-07-06
НА
ЛИНИЈА
ПРАВДА СЕГА