Baotian 35 годините се фокусираат на прилагодување на мебелот

Кои проблеми треба да ги забележат при одржување на хотелски мебел

При чистење на хотелски мебел, треба да се користат професионални средства за чистење на хотели. Мебелот во хотелот ќе има различни оценки поради различниот рејтинг на хотелските starвезди. Сепак, некои барања се уште се исти при чистење. Let's take a look at the misunderstandings that should be avoided when using hotel cleaners to clean the современ аголен тросед.

1. Не користете груба крпа или стара облека за да го избришете мебелот. Најдобро е да го избришете мебелот со крпи, памучна ткаенина, cotton fabric or flannel cloth, and other absorbent fabrics. Груба крпа, крпа со навој, или стара облека со конци, копчиња, итн. што може да предизвика гребнатини на површината на мебелот треба да се избегнуваат што е можно повеќе.

2. Не бришете ја правот на површината на мебелот со сува крпа. Прашината е составена од влакна, sand, and silica. Many people are used to cleaning and wiping the surface of the furniture with a dry cloth. Овие фини честички лесно можат да ја оштетат површината на бојата на мебелот при триење на бришење напред и назад. Иако овие гребнатини се минимални, па дури и невидлив за голо око, преку ноќ, површината на мебелот ќе биде слаба и груба, и светлината веќе нема да биде светла.

3. Не користете вода со сапуница, detergent, or water to clean the furniture. If the water soaks into the wood, исто така, ќе предизвика мувла или делумно деформирање на дрвото, скратување на работниот век. При чистење, можете да користите чиста вода за правилно бришење, но не оставајте влажна крпа на површината на мебелот долго време за да спречите влегување на влага во дрвото.

 

For further info pls contact us. We are not only a производител на софа кревет but a hotel furniture designer

Luxary hotel

Ознаки:
Време на објавување: 2020-07-28
НА
ЛИНИЈА
ПРАВДА СЕГА